28 Mart 2013 Perşembe

Windows XP Kurulumu (Format Atma)

Merhaba Arkadaşlar
Bu sayfamızda sizlere Windows XP kurulumunu resimli anlatacağız.
Lütfen resimli anlatımı baştan sona okumadan format atmaya çalışmayınız.
Windows XP.iso  yanında bulunan Beni Oku Dosyasındaki Serial’i bir yere not edin. Format atarken size lazım olacaktır.

Link:


Windows XP.iso dosyasını USB ye atmak için Rufus programını kullanınız: http://teknoloji-paylasim.blogspot.com/p/rufus-133.html
CD/DVD ye yazdırmak için ise Nero programını tavsiye ederiz.
İlk sırada BIOS ayarlarımız var.


BIOS, genellikle yukarıdaki resme benzer. Daha farklı BIOS şekilleri de olabilir.Aşağıdaki gibi;


Peki bu BIOS ayarlarına nasıl girilir? Şöyle ki birçok BIOS girişi bilgisayarı yeniden başlatırken Delete tuşuna sürekli basıp bırakmaktır. Bu bazen F2 hatta Esc tuşu bile olabilmektedir. BIOS ayarlarına girdikten sonra karıştırırsanız boot yazan bir seçenek bulabilirsiniz. Ama dikkatli olun BOOT haricindeki ayarlarla oynamama ya gayret gösterin. Sonra o ayarı eski haline getirmek sizi çok uğraştırabilir. Eğer BIOS ayarlarını ilk defa yapıyorsanız yaptığınız değişiklikleri bir yere not almanızı öneririz. Şimdi Advanced BIOS Features'a girelim.



Sonra First Boot Devices seçeneğini bulalım


Ben First Boot Devices'imi yani ilk açılış aygıtımı USB-HDD olarak ayarladım; tabi bilgisayara USB den format atıcaksak. Second Boot Devices'i CD-ROM olarak ayarlıyoruz.

 Bu arada boot aygıt menüsünü açmak için Enter'a basıyoruz. Klavyenizin sağında bulunan (+) (-) tuşlarını da kullanabilirsiniz.

Son aygıtımızı da Hard Disk olarak seçelim.


 Birde şunu söyleyelim; her açılşta F1 tuşuna basmak zorunda olanlar da Floppy ile ilgili olan seçenekleri devre dışı bıraksınlar. Bunlar Boot on Floppy Seek gibi seçeneklerdir. Ayarlamalarımızı yaptığımız zaman liste şöyle olmalıdır:


Ve en son ayarları kaydetmek için bir kere Esc tuşuna basarak Ana menüye gelip  Save & Exit Setup u Enter'layınız.


Gelen uyarıya da "y" tuşuna basıp Enter'layınız. Bilgisayarımız yeniden başlayacaktır. Bu sırada ekranı takip etmeniz gerekmektedir. Çünkü ya Boot From USB veya CD den önyükleme için bir tuşa basın gibi bir yazı gelecektir. Bu yazıyı gördükten sonra klavyenizdeki herhangi bir tuşa basmanız yeterli. Ardından aşağıdaki gibi bir yazı belirecektir. Burada ve


burada beklemeniz gerekmektedir.


 Daha sonrasında aşağıdaki gibi bir sayfa açılacaktır. Resmin altındaki şeritte yazdığı gibi Enter tuşuna basıp devam ediyoruz.


Burada da F8 tuşuna basıyoruz.


Burada Hard Disk seçimi yapıyoruz. Dikkat: Kişisel belgelerinizin bulunduğu harddisk'i seçmeyin! Önceden yüklü olan işletim sisteminin bulunduğu harddiski seçmek en doğru olanıdır. İşletim Sistemi derken Windows XP olur, Windows 7 olur,Ubuntu olur,Pardus olur, Windows 8 olur,...vb.


Burada ise dosya sistemimizi seçiyoruz. Bölümü NTFS ile normal olarak biçimlendirirsek daha sağlam format atar; fakat biraz vakit alır. Biz Bölümü, NTFS dosya sistemi kullanarak biçimlendir  <Çabuk>  seçeneği ile devam ediyoruz.


Bu iki kısımda da bekliyoruz.



Sonra aşağıdaki sayfada isterseniz Enter ile hemen yeniden başlatın, isterseniz 15 saniye bekleyin kur kendi başlatsın. Yanlız Boot From USB veya CD den önyükleme için bir tuşa basın gibi bir yazı geldiği zaman dokunmuyoruz. Bu şekilde sistem harddiskten başlatılıyor.


Bu kısımlarda bekliyoruz. Kurulum hızı bilgisayarınızın özelliklerine göre değişmektedir.


Burada klavye türümüzü seçiyoruz. Klavyeniz Q ise bu bölümü atlayabilirsiniz. İlk başta Özelleştir’e tıklıyoruz.


Karşımıza böyle bir sayfa gelicek. Buradan yukarıda görüldüğü gibi Diller sekmesine geçiyoruz.


Buradan da Ayrıntılar kutusuna tıklıyoruz.


Buradan F Klavyeyi  ekleyebilir,Q klavyeyi kadırabilirsiniz.

Karşınıza böyle bir sayfa geldiğinizde herhangi  bir isim yazıp geçebilirsiniz.


Buraya not ettiğimiz seriali giriyoruz.


Buraya yine herhangi bir isim yazdıktan sonra ” –PC” yazıyoruz. – den sonra farklı bir şey de yazabilirsiniz.


Burada İleri'ye tıklatıp geçiyoruz.

Burada  bekliyoruz.


İleri'ye tıklatıp geçiyoruz.

İleri diyoruz

Burada ve


burada bekliyoruz.



Burada ileri kutucuğuna tıklıyoruz.


Güncelleştirmeleri  şimdi değil olarak işaretliyoruz. Yoksa Windows hata verebilir. Daha sonra otamatik güncelleştirmeleri yüklemek isteği  gönderirse yine iptal etmeniz gerekiyor. Şimdi değil’i seçtikten sonra ileri tuşuna tıklıyoruz.


Burada da Hayır, Şu an değil seçeneğini seçip ileri tuşuna tıklıyoruz.


Buraya kullanıcı Adımızı yazıyoruz ve ileri diyoruz.


Son diyerek Kurulumu tamamlıyoruz.





Kurulum Başarıyla tamamlandı.
Güle Güle Kullanın!
Sorularınız ve görüşleriniz İçin blogumuzda iletişim bölümünden bize mesaj gönderebilirsiniz.


teknoloji-paylasim.blogspot.com                            Teknoloji Paylaşım Yayın Grubu iyi Eğlenceler Diler...


3 Mart 2013 Pazar

Hava Durumu 1.80


Hava Cıva! : "Yeni Nesil programlama örneği". Adından da anlaşılacağı gibi bir "Hava Durumu" programı. Ama bildiğiniz gibi değil... Bir "Widget" örneği. Klasik GDI çizim tekniklerinin dışında yeni nesil GDI+ çizim teknikleri içeriyor.

 

"AlphaBlend" fonksiyonu resim çizme, "UpdateLayeredWindows" fonksiyonu ile katmanlı pencereler (layered windows) oluşturma, PNG formatında 32bit alpha-channel resim biçimlerinin Delphi formlarına uygulanması, donukluk (opaque), saydamlık ve görsel efektler... Hepsi Hava Cıva! da. Dahasıda var. Microsoft XMLDOM yapısının Delphi bileşenleri kullanmadan işlenmesi, RSS yapısının ayrıştırılması, kullanıcının Internet IP 'sinin bulunması, Hicri-Miladi takvim ve Ay konumunun hesaplanması...


Programın görselliği bence sizi etkileyecek. Hem de tam sürüm ve kaynak kodu ile birlikte. İnanın pişman olmayacaksınız... Daha söze gerek yok aslında! Beklemeyin hemen indirin!

Link:



2 Mart 2013 Cumartesi

Eset Smart Security 6

ESET Smart Security, bilgisayar kaynaklarını minimal bir şekilde kullanarak, bilgisayar kullanıcılarını virüslere ve casus yazılımlara karşı koruyan gelişmiş ve etkili bir antivirüs programıdır.
Programın en önemli özelliklerinden bir tanesi; sahip olduğu akıllı savunma sistemi ile bilgisayarınızı korurken sizleri açılan pencereler veya istatistiklerle rahatsız etmemesidir. Programın diğer bir karakteristik özelliği de kötü niyetli yazılımları ve özelliklerini sahip olduğu kendini koruma sistemi yardımıyla etkisiz hale getirmesidir.

Oldukça modern görünümlü ve şık bir kullanıcı arayüzüne sahip olan program, bu sade görünümün altında kalan ayarlar sekmesi üzerinde birçok karışık ayarı ve seçeneği de kullanıcılara sunmaktadır. "Akıllı" ve "Özel" tarama seçenekleri yardımıyla tüm diski veya diskin kendi belirleyeceğiniz bölümünü virüs, casus yazılım veya zararlı yazılımlara karşı hızlı bir şekilde tarayan program, ayrıca ağ sürücüleri, çıkarılabilir medya aygıtları ve yerel sürücüleri de taramanıza olanak sağlar.
Bilgisayarınız üzerinde sürekli olarak bir kalkan görevi gören Eset Smart 
Security, gerçek zamanlı tarama sistemi sayesinde bilgisayarınız üzerine yapılmaya çalışılan izinsiz girişleri ve şüpheli aktiviteleri tespit ederek önüne geçer.
Mozilla Thunderbird, Microsoft Outlook ve Outlook Express gibi piyasada yer alan en popüler e-posta istemcileriyle entegre olarak çalışabilen Eset NOD32, aynı zamanda tarafınıza gelen e-postaları da inceleyerek, olası tehditlere veya saldırılara karşı sizi ve bilgisayarınızı korumaktadır. ThreatSense adlı tarama motoru sayesinde sisteminizi her türlü tehlikeye karşı koruyan program, gerçekten kusursuz bir güvenlik çözümü sunmaktadır.
Birçok mevcut özelleştirme seçeneğine de sahip olan Eset Smart Security ile herhangi bir konu hakkında daha çok bilgi almak istiyorsanız yardım butonlarını kullanabilir ve merak ettiğiniz konu hakkında daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu sayede programı kullanırken karşılaşabileceğiniz zorlukları da en aza indirerek, mükemmel bir antivirüs programı deneyimi yaşayabilirsiniz.
Tüm bunların dışında virüs, zararlı yazılım, casus yazılım ve çok daha fazlasına karşı bilgisayarınızı oldukça hızlı bir şekilde tarayan program, sistem kaynaklarınızı da piyasadaki diğer rakiplerine göre çok daha ılımlı bir şekilde kullanarak, bilgisayarınızın genel performansını düşürmemektedir.

Eğer sistem güvenliği veya kullanıcı arayüzü üzerinde değişiklik yapmak isterseniz, program içerisinde yer alan gelişmiş ayarlar sekmesi altına giriş yapabilir ve neler yapabileceğinizi görebilirsiniz.
Yine Eset NOD32 üzerinde yer alan bir diğer güzellik olan şifre koruma özelliği sayesinde, bilgisayarınızın başına oturan bir kullanıcının sizin izniniz dışında programı kapatmasını, silmesini ve ayarlarını değiştirmesini engelleyebilirsiniz. Ayrıca ESET SysInspector ve ESET SysRescue gibi yardımcı araçlar sayesinde kurtarma diskleri de oluşturabilirsiniz.
Çevrimiçi ve çevrimdışı güvenlik konusunda bilgisayar kullanıcılarına oldukça etkili bir çözüm sunan Smart Security, sahip olduğu akıllı tarama motoru ve gelişmiş özellikleriyle her seviyeden bilgisayar kullanıcısının denemesi gereken bir antivirüs programıdır.
ESET Smart Security Özellikleri:
  • Akıllı tarama
  • Temiz ve güvenli e-posta
  • Çıkarılabilir disk güvenliği
  • Sistem araçları
  • Kendini koruma sistemi
  • Şifreli koruma
  • Ve dah birçok gelişmiş özellik

Rar Şifresi: teknoloji-paylasim.blogspot.com.tr

Not:  Beni Oku.txt  dosyasına yazmayı unutmuşuz. HIPS'i devre dışı bırakıp yeniden başlatınca Eset'in  Ayarlar kısmından Gerçek zamanlı dosya sistemi korumasını yeniden başlatma işlemine kadar devre dışı bırakmanız gerekiyor.

Link;